Meniu
COS CUMPARATURI

Traditii

SC IOAN ARTA SI MESTESUG SRL, in colaborare cu TRAVEL GUIDE ROMANIA, promoveaza din drag si iubire pentru Romania, traditiile sitraditiile , cultura si natura/fotografii din toate zonele geografice ale Romaniei,
19 ian. Obiceiuri Si Traditii In Cultura Romaneasca
0 249
Lumea din care parte taranul roman a fost dintotdeauna bogata in obiceiuri si traditii.Acestea par a fi pentru cei care le privesc din exterior, manifestari folclorice fabuloase. Pentru cei care le cunosc insemnatatea, stiu ca aceste obiceiuri si tra..
18 ian. Muzeul National al Satului Romanesc – Un Loc Al Traditiei
0 466
tratitional romanian architecture in Lesser Wallachia (Oltenia) folk areaDesi este un paradox, Muzeul National al Satului (numit și Dimitrie Gusti) nu se gaseste în mediu rural ci in cel mai mare oras din Romania, capitala tarii – București.Patrimoni..
17 ian. Dragobetele – Ziua Indragostitilor La Romani
0 500
Fete purtand costum traditional romanesc din Depresiunea BeiusuluiZiua de Dragobetele este o mostenire pe care o avem de la daci si romani. La inceput de primavara, la 15 februarie, in Roma Antica se organizau Serbarile Lupercalia. Acestea erau o sar..
17 ian. Cimitirul Vesel din satul Sapanta, Maramures
0 327
Calatorind prin Romania – Cimitirul Vesel – MaramuresIn acest spatiu inchis, inconjurat de Muntii Carapati, s-a dezvoltat o adevarata civilizatie e lemnului care a incercat nu doar sa dea o functiune obiectelor create, ci si o estetica aparte. Probab..
17 ian. Obiceiuri și tradiții la naștere, nuntă și moarte in Bucovina
0 477
Cele mai importante momente din viața unui om, în viziunea țăranului bucovinean sunt: nașterea, căsătoria și moartea.Obiceiuri tradiționale din Bucovina legate de nașterea unui copil – era un eveniment de mare bucurie pentru oricare familie. În acele..
17 ian. Muzeul Oualor Incondeiate de la Vama, Bucovina
0 238
Muzeul ouălor de la Vama are o colecție de 3000 de exemplare adunate atât din țară cât și din străinătate.Încondeiatul ouălor este o veche tradiție pascală dezvoltată pe meleagurile românești cu multă măiestrie.Ca și mărturie a acestui vechi obicei v..
07 ian. Gospodaria traditionala dobrogeana din Enisalag Post
0 166
Gospodaria tradițională ţărănească conservată în situ din satul Enisala, comuna Sarichioi, jud. Tulcea reprezintă sinteza arhitecturii tradiţionale din nordul Dobrogei de la începutul secolului al XX-lea.Realizată din lut, piatră, lemn și stuf, gospo..
07 ian. Obiceiuri și tradiții de Paște în Romania
0 402
Sunt multe obiceiuri și tradiții de Paște în România, unele încă se respectă altele s-au pierdut în măgura vremurilor.Sărbătoarea Pascală este probabil cea mai mare sărbătoare creștină. Din punct de vedere religios ea semnifică învierea Domnului Iisu..
05 ian. Destinaţia ecoturistică Mara – Cosău – Creasta Cocoșului din Maramureş
0 408
Destinaţia ecoturistică Mara – Cosău – Creasta Cocoșului este parte a Maramureșului istoric. Se întinde între văile Mara şi Cosău, mărginită la sud de creasta vulcanică a Cocoşului.Printre colinele blânde şi peisajul tradițional mozaicat cu fânețe și..
05 ian. Traditii si obiceiuri de Craciun in Romania
0 191
Crăciunul este prima sărbătoare din ciclul sărbătorilor de Anul Nou. În Romania Craciunul se sărbătoreşte după stilul nou la 25 decembrie, iar după cel vechi, la 7 ianuarie.În zona rurală nu există familie care să nu se pregătească pentru Crăciun.Pro..
04 nov. Țara Moților – inima Munților Apuseni
0 416
Țara Moților aflată în centrul Munților Apuseni este o regiune etnogeografică din România. Țara Moților, cunoscută și ca Țara de Piatră este situată în bazinul superior al râului Arieș. Aceasta se întinde tradițional pe Arieş, de la izvoare până în z..
Afişare 1 - 11 din 11 (1 pagini)
Folosim cookies-uri pentru a va oferi cea mai buna experienta pe site-ul nostru. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu folosirea lor.